Aktiv

Open Air Group är en företagsgrupp som driver utveckling och försäljning av produkter inom jakt och friluftsliv. I dag finns verksamheten i Sverige, Finland och Norge och bedrivs genom tre fristående dotterbolag.

5+

Tusen produkter tillgängliga online

9

Egna varumärken med sammanlagt fler än 400 egenutvecklade produkter

230+

Tusen unika besökare per månad

Företagsbeskrivning

Open Air Group skapades 2016 med målsättningen att bli nordisk marknadsledare inom produkter för jakt och friluftsliv på nätet, med ett starkt fokus på egen utveckling av nya varumärken och produkter.  Företaget är verksamt i Finland, Sverige och Norge och äger i dag tre bolag, vilka tillsammans driver nio olika produktvarumärken samt e-handelskanaler.

Open Air Group består i dag av:

Retkitukku: En snabbväxande produktutvecklare och e-handlare inom jaktkläder och utrustning, hundmat samt annan friluftsutrustning.
Baserat i Finland

Widforss: Svensk e-handlare inom jaktrelaterade produkter

Tracker: Finskt bolag specialiserat inom utveckling, tillverkning och försäljning av GPS-mottagare för djur (främst jakthundar)

Företagsinformation

Företag Open Air Group
Status Aktiv
Industri Konsument
Nalkas ägarandel 74%
Investeringsår 2016
Huvudkontor Stockholm, Sverige
Omsättning 2019 SEK 390m
Medarbetare 58
Webbplats https://www.openairgroup.se/
VD Camilo Sjödin

Investeringsbakgrund

Marknaden för jakt- och friluftsprodukter är i dag fragmenterad och i stor utsträckning centrerad kring fysiska butiker. Det finns stor potential i en generell modernisering av branschen och skapandet av en aktör med en stark e-handelsplattform och fokus på produktutveckling och produktägande.

Nalkas ambition

Med Open Air Group vill Nalka bygga en nordisk marknadsledare inom jakt- och friluftsprodukter på nätet, med kontroll över hela värdekedjan –  från produktutveckling till försäljning och kundservice.
Med en stark bas av egna varumärken är målet att erbjuda bästa möjliga sortiment och service till ett attraktivt pris.