Karriär

Våra medarbetare är vår viktigaste investering. Det är medarbetarna som står för engagemanget i vårt ägarskap, som stöttar våra portföljbolag med sin kompetens och bygger beständiga värden. Läs mer om våra medarbetare och vilka karriärvägar vi erbjuder nedan.

Bli en del av Nalka?

Investeringsteam och affärsstöd

Nalkas ambition är att utveckla oberoende, konkurrenskraftiga och långsiktigt lönsamma bolag. Vi gör detta med en aktiv och fokuserad investeringsstrategi, där vi kombinerar intern och lokal expertis gällande sektor och marknad med tillgång till långsiktigt kapital för strategisk utveckling och tillväxt.

Visa mer

Passion, erfarenhet och ödmjukhet

Vår portfölj innehåller 11 företag, samtliga med internationella närvaro. Portföljen förvaltas av ett starkt team baserat i Stockholm, bestående av bolagsansvariga och investeringsteam samt affärsstöd. Vi bygger även upp ett team i München, Tyskland, vilket fokuserar på investeringar i DACH-regionen.

Vi kommer från olika bakgrunder och erfarenheter men delar alla en passion för vårt arbete och bransch och ett långsiktigt perspektiv för både affärer och relationer.

Vårt arbete kännetecknas av noggrannhet, ödmjukhet och samarbete. Ändå strävar vi alltid efter att förnyas och förbättras och vi välkomnar olika sätt att tänka. Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med människor som delar våra värderingar. Om du är intresserad av att höra mer om Nalka som arbetsplats, läs mer nedan om vilka möjligheter som finns i dag.

Tillgängliga tjänster:

Investment Associate, Stockholm

Nalka investerar i små- och medelstora bolag i Norden och DACH-regionen med internationell ambition och räckvidd. Vi är i en expansiv fas och etablerade nyligen vårt nya team och kontor i München.

Vår ambition är att utveckla oberoende, konkurrenskraftiga och långsiktigt lönsamma verksamheter. Det gör vi med en aktiv och fokuserad investeringsapproach, där vi kombinerar marknads- och sektorkompetens, gedigen erfarenhet av företagsutveckling med tillgång till långsiktigt kapital för strategisk utveckling och tillväxt.

Vårt team i München fokuserar på investeringar i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) medan vårt team i Stockholm fokuserar främst på Norden. Vi vill nu utöka vårt investeringsteam i Stockholm med en smart och ambitiös person på Associate-nivå som kan börja under hösten 2023.

Nalka ägs av Interogo Holding, en stiftelseägd investeringsgrupp baserad i Schweiz. Dess investeringsstrategier inkluderar private equity, långsiktiga aktiepositioner i noterade och privata bolag, fastigheter, infrastruktur och likvida tillgångar. Nalka är en del av private equity-strategin.

OM ROLLEN:

– Rollen är baserad i Stockholm och omfattar alla aspekter av investeringscykeln, från research till att hitta affärer till genomförande. Rollen omfattar även ett aktivt engagemang i portföljbolagen i nära samarbete med teamet i Stockholm men även teamet i München.

– Du bedömer attraktionskraften i potentiella investeringsmöjligheter genom finansiell modellering samt genomför marknadsanalyser och strategiska analyser.

– Du initierar och driver sektoranalyser.

– Du arbetar nära ditt team för att säkerställa att alla investeringar genomförs och utvecklas enligt högsta standard.

– Du arbetar direkt med värdeskapande i Nalkas nordiska portfölj. Det flexibla investeringsmandatet erbjuder stora möjligheter att driva tilläggsförvärv och andra strategiska initiativ.

DIN PROFIL:

– Stark utbildningsbakgrund (bachelor- eller masterexamen) från ett välrenommerat universitet, inklusive internationella erfarenheter.

– 2-4 års tidigare professionell M&A-erfarenhet från investmentbank eller managementkonsult, eller private equity-företag

– Numeriskt skicklig, exceptionell kommersiell bedömning och finansiell analysförmåga med en praktisk arbetsattityd.

– Jordnära, vilja att lära och ett gott sinne för humor. En stark, tålmodig och empatisk lagspelare.

– En ödmjuk och personlig stil med ett proaktivt och ambitiöst förhållningssätt till uppgifter. Du bidrar med kreativitet och entusiasm, tillsammans med autenticitet, transparens och integritet.

– Stark projektledningsförmåga och förståelse för hela intressentkartan. Du kan vägleda och leda rådgivare och andra intressenter i affärssituationer.

– Kan snabbt ta ansvar och självständigt hantera arbetsflöden i en due diligence.

– Arbetar med portföljbolagens ledning under hela investeringscykeln.

– Svenska eller annat nordiskt språk som modersmål, utmärkta kunskaper i engelska och ett internationellt tänk. Tyska språkkunskaper är meriterande.

Läs mer om vår verksamhet och hur det är att arbeta på Nalka på www.nalka.com/career.

Om du är intresserad av rollen som Investment Associate i Stockholm, vänligen dela ditt CV och korta personliga brev till recruiting@nalka.com.

Junior Investment Analyst

I vårt internshipprogram blir du Junior Investment Analyst på Nalka och delaktig i utvärdering av investeringsmöjligheter, finansiell analys, marknadsundersökning samt utveckling av våra befintliga portföljbolag. Du arbetar direkt med våra investeringsteam och ibland även direkt med våra portföljbolag.

Visa mer

Vårt program

Vårt program ger praktisk erfarenhet av hur Nalka arbetar för att utveckla självständiga, konkurrenskraftiga och långsiktigt lönsamma företag. Vårt upplägg möjliggör även för dig att behålla fokus på din utbildning då vi tillsammans skräddarsyr ditt arbete hos oss och hittar en bra balans med ditt akademiska schema. Hos Nalka har du en mentor som finns tillgänglig för stöd och vägledning under hela din tid hos oss.

Vem är du?

Vi söker ambitiösa och målmedvetna studenter med både finansiell kunskap och strategisk kapacitet. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva projekt framåt.

Kandidater bör gå en kandidat- eller Master-utbildning (år 3-5) vid Handelshögskolan, KTH eller annan liknade finans- eller redovisningsutbildning på universitetsnivå. Tidigare arbetslivserfarenhet, praktik- eller traineeplats inom relevanta verksamheter inom investment banking, management consulting och/eller riskkapital är meriterande men inte ett krav.

Hur ansöker du?

Nalkas Junior Investment Analyst-progam sträcker sig vanligtvis över minst en hel termin (januari – juni eller september – december). Under denna period bör kandidater kunna arbeta heltid två till tre dagar i genomsnitt per vecka.
För arbete på kontoret i Stockholm är flytande svenska (eller annat nordiskt språk) samt mycket god engelska, i både tal och skrift är en förutsättning för att arbeta hos oss. För arbete på kontoret i München är flytande tyska en förutsättning. Vanligtvis rekryterar vi två personer för Junior Investment Analyst-programmet per termin.

Ansökan till Stockholmskontoret

Deadline för att ansöka om plats vid på våren (januari-juni) är den 15 november, respektive 15 maj om du vill ansöka om plats för hösten (september-december). Vanligtvis rekryterar vi två personer för Junior Investment Analyst-programmet per termin till vår verksamhet i Stockholm.

Om du skulle vilja ansöka, vänligen skicka in ditt cv, en kort presentation, betyg samt information om vilken tidsperiod du ansöker för. Vi återkommer så fort vi har möjlighet.

Private Equity rekryteringsevent i Stockholm– 25:e oktober, 18:00 CET

Om du är intresserad av vårt internship-program eller kanske en framtida roll som Associate på Nalka så arrangerar vi en ett kvällsevent för sistaårs BSc-studenter och MSc-studenter. Under kvällen presenterar vi Nalka som företag och vår syn Private Equity-branschen i stort. Vi kommer också att utmana dig att bedöma en av våra tidigare investeringar i ett case-format. Självklart serveras middag!

Intresserad? Skickat CV och 5-10 meningar om varför du vill deltaga till max.odqvist@nalka.com innan fredag den 13:e oktober.

Ansökan till Münchenkontoret

Vårt nyetablerade team i München söker aktivt kandidater för våren 2024. Ansök via career.munich@nalka.com

 

Våra medarbetare vågar...

Heart

Engagera sig

I våra portföljbolag och ta ett personligt ansvar för bolagets framtida utveckling. Vi ber dig inte att ligga sömnlös om nätterna, men vi ser gärna att du alltid leder med exempel.

Commitment

Arbeta tillsammans

Med kollegor och ledningsgrupper. Du förstår att varje investering är ett partnerskap och att alla måste tillåtas bidra för att företaget ska nå sin fulla potential.

Goggles

Tänka långsiktigt

I varje beslut. Du förstår att framgångrik bolagsutveckling bygger på att skapa en långsiktig struktur och vision som alltid ska utvecklas.

Nalka vill...

Utvecklas

Utvecklas

Till ett av Nordens, och sedan Europas, ledande investeringsbolag.

Låta dig växa

Låta dig växa

Med varje uppgift och uppmuntra dig att ständigt hitta nya och bättre lösningar.

Dela med oss

Dela med oss

Av det arv vi dagligen förvaltar genom att göra varje utmaning till en möjlighet.

Tänker du som vi?

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med personer som delar vår värdegrund. Vi söker även regelbundet praktikanter som under en period (ofta i samband med studierna) får vara en del av investeringsteamet. Om du känner att vi kan utvecklas tillsammans är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss gärna på recruiting@nalka.com
Bifoga ett personligt brev och ditt CV.