Aktiv

Norres Baggerman Group är en ledande tysk tillverkare och distributör av industrislangar med en global räckvidd inom ett antal nyckelindustrier.

15

Försäljnings-och lagersiter på 14 marknader

6

Produktionsanläggningar i fem länder och på tre kontinenter

1889

Norres Baggerman inledde sin tillväxtresa

Företagsbeskrivning

Norres Baggerman-gruppen har rötter från 1889 och är i dag inriktat på utveckling, produktion och försäljning av industrislangar tillverkade i PU, PVC och gummi för en mängd olika slutmarknader (t.ex. utvinning, jordbruk, livsmedel & läkemedel och processindustri) med ledande kvalitet och produkttillgänglighet. Bolaget erbjuder även motsvarande anslutningsdelar (t.ex. kopplingar). 

Företaget har sitt huvudkontor i Gelsenkirchen (Tyskland) och sysselsätter ca. 400 personer fördelade på sex produktionsanläggningar i fem länder (DE, CN, USA, IT, CH) samt 15 försäljnings- och lagerplatser på 14 separata marknader. 

Investeringen i Norres rådgavs av Nalka DACH-teamet (Nalka Advisors Germany) och genomfördes av den Luxembourg-baserade investeringsfonden Nalka DACH Investments SA SICAF-RAIF. Investeringen hanteras av Inter Fund Management (Luxemburg). 

Företagsinformation

FöretagNorres Baggerman Group
Status Aktiv
IndustriIndustriell
Nalkas ägarandelMajoritet
Investeringsår2023
HuvudkontorGelsenkirchen (Tyskland)
Omsättning 2023EUR 101m
Medarbetare366
Webbplatshttps://www.norres.com
VDRalf Dahmer

Investeringsbakgrund

Norres Baggerman-gruppen har en lång historia av obruten organisk tillväxt, och erbjuder krävande kunder innovativa och högkvalitativa industrislangar med en hög andel ersättningsförsäljning. Företaget har utöver den starka organiska resa, kompletterat med strategiska förvärv.  

Norres Baggerman är väl positionerat för att fortsätta bygga på sin ledande marknadsposition genom både organisk tillväxt, förvärv samt ytterligare internationell expansion. Bolaget har även goda möjligheter att fortsätta driva effektivitet genom sitt produktions- och logistiknätverk med fortsatt fokus på branschledande kundservice.