Avyttrad

Nordic Modular bedriver utveckling, tillverkning, försäljning och uthyrning av flyttbara byggnader (moduler) åt professionella kunder i Norden.

1956

Grundades bolagets fabrik i Anneberg

6k

Moduler ägs för uthyrning

22km

Är höjden på alla moduler om man staplar dem på varandra

Avyttrad

Företagsbeskrivning

Nordic Modular bedriver utveckling, tillverkning, försäljning och uthyrning av flyttbara byggnader (moduler) åt professionella kunder i Norden.

Verksamheten bedrivs genom tre affärsområden:

Temporent hyr ut temporära moduluppställningar med främsta inriktning på kontor, skola och förskola.

Flexator tillverkar och säljer allt från permanenta yrkesbyggnader av avancerad karaktär till enklare bodar för byggplatser. Fokus är på egenutvecklade flyttbara byggnader med kostnadsfördelar för kunderna, så kallade kataloghus.

Nordic Modular Leasing erbjuder Flexators svenska kunder möjlighet att under vissa premisser långtidshyra flyttbara byggnader.

Företagsinformation

FöretagNordic Modular Group
Status Avyttrad
IndustriFastighetstjänster
Nalkas ägarandel98%
Investeringsår2015
Försäljningsår2018
HuvudkontorUpplands Väsby, Sverige
Omsättning 2017SEK 779m
Medarbetare219
Webbplatsnordicmodular.com
VDPer Johansson

Investeringsbakgrund

Marknaden för uthyrning av temporära flyttbara byggnader (moduler) bedöms vara en växande marknad bl.a. pådrivet av offentliga och privata kunders växande behov av flexibilitet. I Nordic Modular Group såg vi ett företag med en fin historik, kvalitativa produkter och erfaren företagsledning som har goda förutsättningar att vara en ledande Nordisk aktör inom valda segment.