Aktiv

Lekolar är marknadsledande i Norden på att skapa lärande miljöer i skolor och förskolor genom att tillhandahålla pedagogiska produkter, möbler, inredning, lekplatsutrustning samt förbruknings- och hobbyartiklar.

1

Miljard rörpärlor säljs årligen

40

Tusen skolor och förskolor som kunder

882

Medarbetare

Företagsbeskrivning

Lekolar är marknadsledande i Norden på att skapa lärande miljöer i skolor och förskolor genom att tillhandahålla pedagogiska produkter, möbler, inredning, lekplatsutrustning samt förbruknings- och hobbyartiklar. Lekolar har marknadens största sortiment och kombinerar ledande varumärken med egna produkter.

Tillsammans med kunderna utvecklar Lekolar produkter med ambitionen att tillhandahålla funktionella och innovativa produkter som stimulerar den pedagogiska miljön och lärandet. Bolaget fäster stor vikt vid miljörelaterade frågor och erbjuder ett brett sortiment av produkter för en giftfri skola.

Lekolar finns idag i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Huvudkontoret och centrallagret ligger i Osby och koncernen har ett eget inköpskontor i Shanghai, Kina.

Företagsinformation

FöretagLekolar
Status Aktiv
IndustriPedagogiska produkter
Nalkas ägarandel96%
Investeringsår2017
HuvudkontorOsby, Sverige
Omsättning 2023SEK 2,9 mdkr
Medarbetare905
Webbplatshttps://www.lekolar.se/
VDDavid Persson

Investeringsbakgrund

Lekolar har ett starkt kunderbjudande och tillhandahåller ett ledande pedagogiskt sortiment till en växande nordisk marknad som påverkas positivt av den demografiska utvecklingen och migrationen.
Tillsammans med en välutvecklad operativ plattform finns det goda möjligheter att öka marknadsandelen i Norden och även expandera vidare ut i Europa.