Aktiv

Cibes Lift Group är en ledande tillverkare av utrymmeseffektiva hissar med säte i Gävle. Företagsgruppen specialiserar sig på högkvalitativa färdiga hisslösningar, designade för snabb tillverkning och enkel installation och erbjuder ett brett utbud av vertikala person- och godshissar. Cibes Lift Group har lokala dotterbolag i Europa, Nordamerika, Asien och Mellanöstern.

70+

Tusen hissar installerade världen över

1500+

Anställda

70+

Exportmarknader

Företagsbeskrivning

Cibes Lift grundades 1947 av den svenske hissinnovatören Bertil Svedberg och har vuxit till en företagsgrupp med en stark portfölj bestående av flera olika varumärken. Cibes Lift Group är i dag en av världens mest innovativa tillverkare av utrymmeseffektiva hissar designade för snabb och enkel installation, samt erbjuder även ett brett utbud av konventionella hisslösningar. Tack vare det breda utbudet av hissprodukter och ett flexibelt designkoncept så fungerar Cibes Lift Groups hisslösningar väl i offentliga, kommersiella samt privata miljöer.

Försäljning, installation och underhåll tillhandahålls av ett globalt nätverk av dotterbolag och partners. Företagsgruppen har sitt huvudkontor i Gävle, Sverige, och har produktionsanläggningar i Sverige, USA och Kina.

Företagsinformation

FöretagCibes Lift Group
Status Aktiv
IndustriVertikala hisslösningar
Nalkas ägarandel97 %
Investeringsår2017
HuvudkontorGävle, Sverige
Omsättning 2023SEK 3,6 mdkr
Medarbetare1600
Webbplatswww.cibeslift.com
VDPer Lidström

Investeringsbakgrund

Cibes Lift Group erbjuder ett attraktivt kundutbud som förenklar kundernas vardag.
Företaget är en ledande aktör på en fragmenterad marknad som drivs av grundläggande underliggande trender, som en växande och åldrande befolkning och ett ökande behov av kostnadseffektiva tillgänglighetslösningar. Vidare har bolaget en bred geografisk räckvidd med försäljning över hela världen, antingen genom egna lokala dotterbolag eller genom ett globalt nätverk av distributionspartners.