Aktiv

Certego är en nordisk säkerhetsinstallatör som planerar och installerar mekaniska, elektromekaniska och digitala säkerhetslösningar för både den publika och privata företagssektorn.

40

+tusen kunder i Norden

70

filialer

600

+ dedikerade säkerhetstekniker

Företagsbeskrivning

Certego är en nordisk säkerhetsinstallatör som planerar och installerar mekaniska, elektromekaniska och digitala säkerhetslösningar för både den publika och privata företagsmarknaden. Verksamheten erbjuder bland annat smarta lås och access-system, kameraövervakning och CCTV, brandlarm och lösningar inom brandsäkerhet, passersystem, kompletta paketlösningar samt en rad konsulttjänster.

Bolaget har anor från industriell låsverksamhet som startades redan på 1800-talet. Genom ett antal förvärv i Norden samt organisk tillväxt har verksamheten vuxit till ett nätverk med fler än 70 filialer och cirka 1 200 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Fram till 2021 tillhörde bolaget Assa Abloy, då Nalka Invest förvärvade verksamheten.

Företagsinformation

FöretagCertego
Status Aktiv
IndustriSäkerhetslösningar
Nalkas ägarandel97%
Investeringsår2021
HuvudkontorVästerås
Omsättning 2023SEK 2,6 mdkr
Medarbetare1240
Webbplatshttps://certego.se
VDJonas Granath

Investeringsbakgrund

Certego har en stark position i en attraktiv marknad som drivs av en växande efterfrågan av säkerhetslösningar samt en snabb teknikutveckling. Certego är väl positionerade för att bli den ledande aktören i Norden inom säkerhetsinstallationer, samt har potential att expandera både i Norden och internationellt.