Aktiv

Best Transport är en ledande leverantör av bud- och distributionstjänster, ”last-mile”-hemleveranser och IT-logistik till privat- och företagsmarknaden. Best har ca 550 fordon i sitt nätverk och verksamhet i Sverige, Norge och Danmark.

550

fordon i sitt nätverk, från lastcyklar och små skåpbilar till lastbilar och kranbilar

8500

kunder i Norden

100%

klimatkompenserade transporter

Företagsbeskrivning

Best Transport är en ledande leverantör av bud- och distributionstjänster, ”last-mile-hemleveranser och IT-logistik till både privat- och företagsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget har en historia som sträcker sig till 1976 när grundaren Bengt Alm grundade ”Benkes Budbilar”. Sedan dess har bolaget haft en stark underliggande tillväxt men även konsoliderat marknaden genom en rad företagsförvärv. Ambitionen är att vara ”ledande i Norden på snabba transport- och logistiktjänster”

Best Transport finns med egen verksamhet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping, Oslo och Köpenhamn. Via franchisetagare och partners finns Best även på ytterligare ett tjugotal orter i Sverige och kan leverera till ca 70 procent av Sveriges befolkning.

Företagsinformation

FöretagBest Transport
Status Aktiv
IndustriBud- och distributionstjänster
Nalkas ägarandel90%
Investeringsår2020
HuvudkontorStockholm
Omsättning 2023SEK 930m
Medarbetare254
Webbplatshttps://www.besttransport.se
VDMats Steen

Investeringsbakgrund

Best Transport har en ledande position i en attraktiv marknad som drivs av ökad urbanisering, kraftigt växande e-handel och ökad efterfrågan av leverans samma dag. Best Transport har god potential att bli den ledande aktören i Norden för snabba transport- och logistiklösningar och goda förutsättningar för att expandera verksamheten både i Sverige och internationellt.