Aktiv

Asker Healthcare Group bygger och förvärvar bolag inom medicinskt förbrukningsmaterial, medicinteknisk apparatur och utrustning i Europa.

2000

+ Medarbetare

14

Marknader

30

+ Företag

Företagsbeskrivning

Asker Healthcare Group bygger och förvärvar bolag inom medicinskt förbrukningsmaterial, medicinteknisk apparatur och utrustning i Europa och stödjer hälsovården och patienter med att förbättra vårdutfallet, sänka vårdkostnaderna samt säkerställa en rättvis och hållbar värdekedja. Varje dag når tjänster och produkter från Askers verksamheter tiotusentals sjuksköterskor och vårdpersonal, vilka årligen träffar miljontals patienter över hela Europa.

Askers historia började 1964 när medicinskt förbrukningsmaterial lades till produktportföljen i Tamroko Group. Nalka Invest förvärvade Asker (då OneMed) 2019 och sedan dess har företaget utökat sin verksamhet från 8 till 14 marknader och etablerat sin position som en av Europas ledande partners till hälso- och sjukvårdssektorn.

Bolaget har utvecklats från att ha ett nordiskt fokus inom utvalda områden under varumärket OneMed, till att bli Asker Healthcare Group, med en pan-europeisk verksamhet som omfattar alla kategorier av vårdprodukter och tjänster och många olika ledande varumärken.

Asker Healthcare Group har sitt huvudkontor i Stockholm och dess portfölj består av fler än 30 bolag, vilka sysselsätter fler än 1500 medarbetare i Europa.

Företagsinformation

FöretagAsker Healthcare Group
Status Aktiv
IndustriHälso- och sjukvård
Nalkas ägarandel70%
Investeringsår2019
HuvudkontorStockholm. Sverige
Omsättning 2022SEK 12 mdkr
Medarbetare2100
Webbplatshttps://www.asker.com/
VDJohan Falk

Investeringsbakgrund

Befolkningen i Europa blir äldre och fler lever längre med kroniska sjukdomar. Det sätter stor press på sjukvårdssystemen med ökade krav och förväntningar på vård samt hårt ansträngda budgetar.

Asker har en stark affärsmodell med ett utpräglat fokus på patientens bästa och att göra det enkelt för vårdgivare och förskrivare att snabbt ge rätt vård, till lägre totalkostnader och med förbättrade vårdresultat.