Aktiv

Retkitukku, som grundades 2011, är ett snabbt växande e-handelsbolag med fokus på jaktkläder, jakttillbehör, hundmat och andra relaterade sporttillbehör.

22

Medarbetare

60%

Nalkas ägarandel

89

Miljoner kronor omsättning 2015

Företagsbeskrivning

Retkitukku är ett snabbt växande e-handelsbolag med fokus på jaktkläder, jakttillbehör, hundmat och andra relaterade sporttillbehör.

Det grundades 2011 av Koskelo-familjen i Finland. På kort tid har företaget expanderat till flera e-handelsdomäner som täcker flera nordiska marknader: Retkitukku.fi, nettojakt.se, nettojakt.no och koiravaruste.fi. Retkitukku har utvecklat en portfölj av starka egna varumärken: Alaska (jaktkläder), Burrel (åtelkameror) och Valio (hundmat), som kompletteras med välkända externa varumärken. De egna varumärkena säljs även via återförsäljare såsom ledande finska detaljhandelskedjor.

Företagsinformation

Företag Retkitukku
Status Aktiv
Industri Konsument
Nalkas ägarandel 60%
Investeringsår 2016
Huvudkontor Uleåborg, Finland
Omsättning 2016 SEK 120m
Medarbetare 25
Webbplats www.retkitukku.fi
VD N/A

Investeringsbakgrund

Återförsäljarledet inom jakt och vildmarksliv är fortfarande i stor utsträckning fragmenterat och präglat av traditionell butikshandel. Potential finns att modernisera och utveckla både retail-led samt produkterbjudande.

Nalkas ambition

Ambitionen är att bygga en marknadsledande Nordisk näthandlare, med ett ledande utbud inom jakt och vildmarksliv, där man kontrollerar värdekedja och har en stark bas av egna varumärken.